Desert - Parfe de Ciocolata , Chia si Cocos

Primavara e aici , au inceput zilele calduroase cu iz de vara, si parca , parca , ne e pofta de inghetata . Voi posta si retete de inghetata , in curand . Pana atunci , sa ne rasfatam cu un desert delicios !
Va spuneam ca iubesc Chia ! Usor de pregatit , Chia , este cu siguranta unul dintre primii vostri aliati in bucataria raw vegana .

Mai multe despre Chia : 
Dacă există un aliment care poate fi numit sfânt, acesta trebuie să fie Chia! Pline de vitamine şi minerale, ajutând la reglarea greutăţii, controlarea poftei de dulce şi luptând împotriva radicalilor liberi, aceste seminţe sunt, cu adevărat, o minune pentru sănătate, cu beneficii infinite ! Iată cateva motive pentru care să începi să le consumi, chiar acum!
Chia, care este cuvântul mayaş pentru „putere”, face parte din familia mentei. Pline de minerale, vitamine şi acizi graşi care ajută organismul să combată „agresorii” zilnici, seminţele de Chia sunt folosite de sute de ani!
Ce contin : 
  • De 5 ori mai mult calciu decât laptele
  • De 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele
  • De 3 ori mai mult fier decât spanacul
  • De 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe, seminţe sau nu
  • De 2 ori mai mult potasiu decât o banană

  • Seminţele de chia sunt printre cele mai bogate surse de calciu, fibre  şi antioxidanţi şi au cea mai scăzută valoare caloric, fiind astfel ideale în curele de slăbire şi pentru persoanele cu diverse carenţe vitaminice şi celor care se confruntă cu tulburări digestive.
  • De asemenea, seminţele de chia conţin acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, care protejează inima şi creierul.Pentru cei care suferă de intoleranţă la lactoză, consumul de seminţe de chia este perfect pentru a asimila calciu, atât de necesar pentru sistemul osos, iar fierul şi magneziul previne bolile cardiovasculare.Puteţi adăuga câteva linguri de seminţe de chia în smoothie sau în bolul cu cereale de dimineaţă. "
Incrediente :
Cei trei C magici : Chia , Ciocolata si Cocos :)
1/4 cana chia
1 cana lapte de cocos
pulpa de la laptele de cocos
sirop de cocos
1 banana
pomusoare goji
cacao raw 
curmale

Pregatiti laptele de cocos , mixand in blender fulgii de cocos sau pulpa de cocos, impreuna cu 700 - 800 ml de apa ( depinde cat de concentrat doriti sa obtineti laptele ) . Stoarceti bine laptele intr-un saculet de panza deasa sau intr-un saculet mare de organza . Indulciti-l dupa gust cu sirop de curmale sau sirop de agave . La o cana de lapte adaugati 1/4 din acelasi obiect de masura , semintele de chia . Amestecati putin , pana cand semintele sunt cuprinse de lapte . In aproximativ 30 minute , Chia este hidratata , transformata in budinca si o puteti aseza in cupe . Pentru o hidratare mai buna si o inchegare perfecta a budincii, puteti lasa in frigider, peste noapte.
Pana atunci pregatiti crema de cocos. Langa pulpa ramasa, uscata in urma extragerii laptelui, adaugati o banana , sirop de curmale si pomusoarele goji , aproximativ 2 linguri. Amestecati vertiginos cu un tel , pana la obtinerea unei creme fine , pufoase .
A mai ramas ciocolata , delicioasa ciocolata , atat de rapid de pregatit ! 10 curmale ( spalate in prealabil cu apa calduta si bicarbonat ) , fara samburi , 2 linguri de cacao raw si 50 -100 ml apa ( va veti da seama de cata apa aveti nevoie , ideal este ca pentru inceput sa puneti putina , pentru a nu lungi prea mult compozitia . In final trebuie sa fie cremoasa si consistenta ) . Se mixeza in chopper , pana cand se formeaza o ciocolata uniforma. Daca nu s-au maruntit in intregime curmalele , mai adaugati cu grija , putina apa.
Totul e pregatit ! :)
Puteti incepe pregatirea Parfe-ului . Asezati in cupe un strat de crema de cocos , apoi un strat de budinca de chia , un alt strat de crema de cocos , putin sirop de cocos si ciocolata . Intre straturi puteti presara bucati de fructe ( capsuni , cirese , afine, visine , ananas ) sau samburi de nuca , alune de padure , stafide, felii de banane, tahini raw etc.  Decorati dupa cum imaginatia va indeamna ! Eu am decorat cu miez proaspat de cocos , fiindca tocmai desfacusem o nuca  :) .
Se poate consuma imediat sau dupa o vreme in care cupele au fost tinute in frigider . 
Desertul este gata ! 
Plin de sanatate , un dulce suprem , usor , hranitor . Cu el poti sa-ti incepi dimineata , sa-ti incanti amiaza sau sa te rasfeti seara ! E ideal pentru musafirii pretentiosi ! Cu siguranta cucereste ! 

Orice masa incepe cu un zambet ! 
Savurare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu