Branza Raw din Seminte de Floarea Soarelui

Delicioasa !!!!!! Ce bunatate ;) ! O branzica usor de pregatit , cu un efect fantastic pentru sanatate. 
Realizata din seminte de floarea soarelui , este un aperitiv excelent , plin in fibre si proteine .
Numai si numai beneficii , alaturi de bucuria fiecarui pas prin care trece aducerea la viata a minunii . Fiindca nu doar ea este un elixir , dar si laptele obtinut in prealabil .
Asadar ...

Ingrediente :

Pentru Lapte :

400 g seminte de floarea soarelui crude
1,5 l apa 

Pentru Shake:

Laptele rezultat
2 banane
2 linguri pudra de roscove
3 linguri stafide brune

Pentru branzica:

Pulpa ramasa in urma obtinerii laptelui
1/2 lingurita sare de himalaya
2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
frunze uscate de marar , patrunjel sau cimbru , ori seminte de susan

Incepeti prin a pune la hidratat cele 400 g de seminte crude . Dupa 6-8 ore asezati-le in blender , impreuna cu 1,5 litri apa . Mixati pana la obtinerea unei paste cat mai omogene. Pasta obtinuta , o turnati intr-un saculet de panza sau asezati o bucata mare de tifon pe gura unui vas , dupa care o strangeti si incepeti sa stoarceti laptele . Nu recomand de aceasta data stoarcerea laptelui prin sita , pasta obtinuta fiind foarte , foarte densa. Stoarceti bine , pentru a avea o pulpa cat mai uscata .
Laptele rezultat il remixati in blender alaturi de banane , stafide si pudra de roscove . Va veti bucura de un minunat, dulce , hranitor Shake Energizant!
Pulpa ramasa o asezati intr-un castron de sticla sau ceramica si o infoliati/acoperiti pana a doua zi , aproximativ 24 de ore de la obtinerea laptelui.
A doua zi , veti descoperi pasta ramasa acoperita cu un imbietor parfum de fermentare . Gustati-o ! Daca e fermentata suficient adaugati-i sarea si cele doua linguri de ulei presat la rece . Amestecati bine , framantati-o , pana la omogenizare.  Asezati-o in folie sau intr-o forma si pastrati-o in frigider. Puteti presara sau chiar o puteti roti prin frunze uscate de cimbru, marar , seminte de susan etc (dupa ce i-ati dat o forma). Cel putin doua zile va veti bucura de o branza plina de fibre , ideala pentru un tranzit excelent , magica langa salate si in sandwichuri raw . 
Semintele de Floarea Soarelui sunt o sursa sigura de sanatate si energie . Le gasiti in magazinele de produse naturiste in cantitati mari , la preturi foarte accesibile ( la Dacia Plant , 1kg = 9,20 lei ) , dar si in aproape orice market cat de cat aprovizionat , doar ca in pungi mici , de 250 g. Ideal e sa alegeti un magazin de produse naturiste , de unde sa va aprovizionati tot timpul ).
Cat despre iubitele Seminte de Floarea Soarelui , vreau sa va mai spun ca sunt bogate in grăsimi sănătoase, fibre şi proteine, vitamine şi minerale.
Aceste seminţe sunt bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, în tryptofan şi fitosteroli (ajută la reducerea nivelului de colesterol în sange). Semintele de Floarea Soarelui  contin peste 40% proteina pura ! Beneficii si gust ! Si zic , mereu ...de ce altfel , daca se poate asa !? Experimentati si voi aceasta branza ..Bucataria nu este altceva , decat un univers spectaculos , in care trebuie sa invatam sa ne ascultam si sa ne hranim corect trupurile . Pentru o viata sanatoasa !
Fiecare masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !

Un comentariu: