E lupta stransa pentru primul loc in categoria Torturi Raw Vegane , fiindca fiecare e de-o magie , savoare si enegie dusa la superlativ. Dar, tortul cu mere , cred ca are o scurtatura spre coronita :)..
Nu mai lungesc povestea...Reteta-i simpla ca in tot ce implica bucataria crudivor vegana.
Blat :
1 cana seminte crude de floarea soarelui
1 cana fulgi maaari de cocos ( folosesc Rapunzel )
15 curmale
1 lingura cacao raw
Mijlocul :
8-10 mere
2 linguri unt de cocos
1 lingurita scortisoara
curmale bine hidratate ( moi )
2 linguri psyllium
Glazura:
10 curmale
150 ml apa
1 lingurita unt de cocos
1 lingurita cacao
Forma:
Tava rotunda cu fund detasabil
Decor :
bucati de mango , ananas , fulgi de cocos mari ori samburi de nuca macinati
Pregatiti blatul asezand in chopper , semintele, cocosul, curmalele si cacaoa. Mixati bine , circa 1,5 minute , depinde de robot , pana la obtinerea unei compozitii gumoase, compacte , usor de manevrat.
In forma, puneti un strat de folie , pentru a evita lipirea si pentru a scoate tortul fara probleme , la final.
Compozitia de blat o intindeti in tava , presand cu o lingurita , pana la uniformizare ( este un proces simplu daca ati pus suficiente curmale ).
Pe razatoarea mica, pregatiti merele . Amestecati-le , fara sa le stoarceti sucul , cu untul de cocos, psylliumul, scortisoara si curmalele moi . Cele din urma se vor "topi " practic prin miezul merelor , ajutand la indulcire. Daca merele sunt un soi dulce , nu mai adaugati curmalele.
Intindeti peste blat crema de mere , presand cu o lingura pentru a compacta cel de-al doilea strat.
Glazura o pregatiti in chopper , adaugand incredientele si mixand pana la obtinerea unei glazuri fine .
Decorati si asezati in frigider pentru 2 ore.
Dupa , puteti desprinde folia si transfera tortul pe platoul de servit. Transferul trebuie sa se faca cu usurinta , fiindca blatul isi pastreaza fermitatea.
E Desertul Bucurie ! :)
Fiecare masa incepe cu un zambet !
Savurare maxima ! :)
wow!
RăspundețiȘtergere