Inghetata Sanatoasa - Go Vegan !

Una dintre placerile de neocolit ale verii, inghetata , e o bucurie ...atunci cand e si sanatoasa. 
Altfel , trebuie sa constientizati ca efectele ei sunt daunatoare organismului, imbolnavind. Un produs care sustine cu brio industria lactatelor , producand suferinta animalelor captive in acest holocaust , inghetata din comert nu este deloc inocenta , fiind o bomba cu otravuri. Ce ingrediente nocive poate contine :

Dietil Glicol - o substanţă chimică ieftină folosită ca emulgator în loc de ouă. Ea este folosită şi în antigel şi în produsele analgezice.
Piperonal - un produs chimic ce imită aroma de vanilie, dar care este folosit pentru a distruge păduchii.
Aldehidă C 17 - folosit pentru îngheţata cu aromă de cireşe, acesta este un lichid inflamabil utilizat, de asemenea, în coloranţii cu anilină, materialele plastice şi cauciuc.
Acetat de etil - folosit pentru a oferi aroma de ananas, este, de asemenea, un agent de curăţare utilizat pentru articolele din piele. Vaporii săi sunt cunoscuţi ca provocând afecţiuni cronice ale organelor.
Butilaldehida - utilizată pentru îngheţata cu nucă, este, de fapt, un ingredient al cleiului de cauciuc.
Acetat Acrilic - utilizat pentru aroma de banane, acesta este şi un solvent pentru vopsea.
Acetat de Benzil -folosit pentru aroma de căpşuni, este un solvent al azotaţilor.

De ce asa cand exista varianta sanatoasa , hranitoare, gustoasa, vegana , etica.

Ingrediente :

200 g caju
 100 g stafide ( adaugati in fuctie de preferinte )
1 lingura unt de arahide ( folosesc Cearspring/BioKitchen/Organic Peanut Butter Smooth-Gluten Free&No palm Oil)
2 -3 linguri sirop de curmale
apa

Ciocolata :

Migdale, alune sau nuci

Hidratati caju-ul 3-4 ore. 
In blender mixati bine caju-ul cu apa( adaugati apa cat e necesar pentru obtinerea unei creme ). Introduceti stafidele , untul de arahide, siropul de curmale si mixati din nou.
Asezati in forme ( le gasiti in aceasta perioada la orice magazin de menaj ) si lasati la frigider peste noapte.
Pentru a scoate usor inghetata, tineti cateva secunde forma sub apa calda.
Pregatiti glazura de ciocolata si turnati peste inghetata. Presarati samburi de migdale, nuci sau alune, maruntiti.
Celalalt tip de inghetata pe care il vedeti in imagini ( de ciocolata) , este de fapt smoothieul zilei , pe baza de samburi de floarea soarelui cruzi, cacao raw, pudra de canepa, scortisoara si apa.
Dupa inghetare ..un fel de  Calippo.
Inghetata din caju este cremoasa . Puteti sa o pregatiti cu fructe ( capsuni, zmeura, cirese, pepene galben, lamaie, portocale ), cacao sau simpla . Indulcind cu sirop de curmale , stafide sau curmale. Secretul este sa mixati foarte bine in blender , pana la obtinerea cremei fine.
Vara vesela, sanatoasa , va doresc !

Orice masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu