Oameni de Zapada Raw Vegani

De cand i-am visat :)...
Dulci, zambitori, cu nuci, vanilie, cacao, maturici din stafide, nas de morcov(cum altfel:)), nasturei din susan negru si gurita de quinoa, au colindat in frigider la inceputul lui Decembrie. Vor colinda iar, de sarbatori..

Reteta e simpla si desigur, Sanatoasa, Energizanta, Delicioasa.
Un mod sigur de a te hrani corect , intr-un mod unic, de-a dreptul magic.
Compozitia din care sunt realizati Oamenii de Zapada, este baza in orice desert de succes raw vegan . Bazata pe samburi de orice fel ( seminte crude de floarea soarelui, nuca, migdale crude, fistic crud , fulgi de cocos ) si curmale, mixate in chopper pana la obtinerea unui aluat gumos, usor manevrabil, aceasta pasta este ideala in crearea blatului de tort, bomboanelor, prajiturilor sau biscuitilor raw desidratati.
Asadar...

Blat :

samburi cruzi de floarea soarelui
samburi de nuca
curmale
2 linguri cacao raw
vanilie

Pentru glazura:

1 cana caju 
o jumatate de cana apa
sirop de artar
2 linguri ulei de cocos

Pentru decor:

stafide
mix de quinoa
seminte de susan
morcov
fulgi de cocos

Pregatiti blatul, mixand in chopper, seminte crude de floarea soarelui, samburi de nuca si curmale(fara samburi evident). Cantitatile le stabiliti voi in functie de capacitatea chopperului.

Aproximativ cantitateade samburi trebuie sa fie egala cu a curmalelor. Adaugati cacaoa raw , pudra de vanilie si mixati bine , pana la omogenizare. Apoi, apelati la copiii din voi si construiti oameni de zapada din ciocolata. Bulgarii mari, apoi cei medii si cei mici. Daca aveti chef de joaca puteti modela si palarii, ori maini..blatul va permite. Apoi, in stadiul de Oameni de Zapada din Africa, ii lasati in asteptare la frigider. 
Intre timp , pregatiti zapada dulce..Glazura crema. Caju-ul hidratat nu mai mult de 15 minute, il mixati in blender cu apa, sirop de artar dupa gust si untul de cocos( la temperatura camerei ). Mixati pana cand obtineti o crema fina, perfecta. Daca e nevoie in timpul mixarii, mai adaugati putina apa (atentie , nu multa...putina, cat sa poata mixa blenderul) . Puteti adauga extract de vanilie.
Scoateti mascatii de la frigider si acoperiti-i cu glazura, ajutandu-va de o lingurita . In acest stadiu, ii mai gazduiti o jumatate de ora in frigider ( acoperiti daca se poate ) , dupa care ii mai ningeti o data cu glazura . Daca doriti , puteti repeta procesul.
Dupa ce s-a intarit glazura ultimului strat ( cel putin o jumatate de ora inainte de decorare ), incepeti din nou joaca. Cu rabdare, ca-n poveste, treceti la alegerea semintelor de quinoa :)). Glumesc...Creati si zambiti..Din morcovi , nasuri mici , din seminte de susan negru nasturei, ochisori, gurita doar e din quinoa fiindca modeleaza mai bine zambetele Gioconda-niene :)..
Vroiam maturici mai realiste, dar n-am avut timp sa le mesteresc. Asa ca pe scobitori , am insirat stafide. Au fost cireasa de pe..zapada..:)
Poate voi aveti alte idei vestimentare-comestibile-raw-vegan.
Nu uitati sa presarati fugi de cocos...

Sarbatoriti Vegan ! Sarbatoriti cu Inima intreaga Planeta, sarbatoriti-va hrana, cata vreme ea nu implica cruzimea fata de alte fiinte. 
Consumatorismul te departeaza de inima, de fericire. Invata sa savurezi, sa gusti, sa zambesti, sa existi , sa te hranesti pasnic, simplu.
Nu suntem aici pentru a manca..suntem aici pentru a evolua la nivelul inimii..

Orice masa incepe cu un zambet !
Savurare placuta.

Un comentariu:

  1. Ce model de copper utilizati? Nu prea stiu modele care sa t0ace seminte ( curmale,naut,etc )

    RăspundețiȘtergere